Over Evita


Wie ben ik?
Mijn naam is Evita, 31 jaar oud, trotse mama van twee zoons & woonachtig in de groene gemeente Bunnik met mijn partner & gezin. 
Ik word blij van het bos, de zee, wintersport, fietsen, nieuwe plekken ontdekken, lactose vrije taartjes, (decafé) koffie thuis of buiten de deur & ben een echte "waterrat".
Daarnaast kan ik juist ook een huismus zijn. 
Verbinding met anderen vind ik belangrijk & ik houd van kletsen, waardoor ik soms niet alleen bij moet komen van sociaal contact, maar ook van mezelf.
Ik wil dingen graag analyseren, begrijpen & oplossen, maar intuïtief komen de mooiste ingevingen. 
Ik word niet blij van onoprechtheid, smakgeluiden & felle lichten.
Van keuzes maken, werken onder (tijds)druk & te veel tegelijk (willen) doen kan ik erg overprikkeld raken.  

Nu hoor ik je al denken, een echte HSP'er die Evita & dat klopt. In bijna alle kenmerken van Hoogsensitiviteit herken ik me & ook ben ik inmiddels zeer bekend met de 'klachten' & 'krachten' die dit persoonlijkheidskenmerk met zich meebrengt.


Welke weg heb ik bewandeld?
Het moederschap heeft veel bij mij losgemaakt. Hoewel ik me vroeger vaak 'anders' of onbegrepen voelde & bepaalde prikkels altijd al intens beleef en diepgaand verwerk, heeft (de start van) het moederschap voor mij bevestigd dat ik Hoogsensitief ben.
Doordat ik zo overweldigd was, kon en wilde ik er niet om heen om op ontdekkingsreis te gaan naar de beste versie van mijzelf. 
Deels op eigen kracht, maar ook met fijne hulp, heb ik een ingrijpende gebeurtenis uit mijn jeugd verwerkt & ben ik gaan onderzoeken waar gevoelens, gedachten en gedrag vandaan kwamen. Op zoek naar meer rust, ruimte, acceptatie & balans in het dagelijks leven met mijn nieuwe rol als moeder erbij. 

Een hoop stappen, emoties, overprikkeling & (on)geduld verder, begrijp ik mijzelf nu een stuk beter en voel ik me veel meer in balans. En als ik disbalans ervaar, dan weet ik wat ik kan en mag doen om terug te keren naar meer rust & balans.

Na de geboorte van mijn tweede zoon heb ik veel baat gehad bij de kennis, vaardigheden & inzichten die ik de afgelopen jaren heb op gedaan. Zo heb ik de kracht van ademhaling ontdekt én gemerkt dat wanneer ik (tussen en tijdens alle dagelijkse bezigheden) leef naar mijn behoefte en grens, ik veel meer draagkracht voel.

Gebeurtenissen, gevoelens en gedachten zijn er nou eenmaal, maar IK kies wat ik er mee doe. Dat geeft enorm houvast en vertrouwen! En weet je? Ook jij kunt dit gaan ervaren, bijvoorbeeld als moeder, maar vooral als vrouw.

Het kan een behoorlijke zoektocht zijn om uit te vinden wie je bent, wat je wilt en wat bij je past, zeker als je Hoogsensitief bent. Maar het levert je veel op om jezelf dit wél te gunnen, met een beetje ondersteuning. En juist door die ondersteuning scheelt het jou echt jaren aanmodderen & kun je enorm groeien als mens!

'Als ik het kan, kun jij het ook; alleen heb jij er geen jaren voor nodig'


Maar hoe dan?
Veel van wat je ervaart en hebt aangeleerd kun je aanpassen door je gedachten, emoties en gewoontes onder de loep te nemen & je dagelijks leven anders in te richten.
We zijn ons vaak niet bewust van wat denkpatronen, hormonen, voeding, beweging & je darmgezondheid voor invloed hebben op hoe je je voelt.

Ik geloof dat alles een samenspel is van lichaam, geest en energie! Als er één aspect uit balans raakt, dan functioneert de rest ook minder.
Dus hoe lastig het soms ook lijkt: bewustwording van jezelf, inzicht in wie jij bent in de kern, waar jij voor staat, wat je wel en juist niet wilt & goede zelfzorg, is zo belangrijk om je meer in balans te voelen!
Balans betekent niet dat je je nooit meer wat minder mag voelen of dat je nooit meer overprikkeld zult zijn. In tegendeel zelfs. Balans betekent in dit geval dat je een weg vindt die bij jou past, zodat je jouw hoogsensitiviteit zo optimaal mogelijk kunt benutten in het dagelijks leven, met ALLES wat daarbij hoort. Ook de mindere dagen of gevoelens. Acceptatie & vertrouwen zijn hierbij belangrijke sleutelwoorden.
Hier helpt Sensevita je graag bij!

Lees meer op deze pagina over hoe coaching je kan helpen je lichaam, geest en energie in balans te brengen en houden!